Hollands Huis

Woonhuizen waarin geleefd wordt!

HOLLANDS HUIS geeft breed advies aan de (collectieve) particuliere opdrachtgever (cpo of po) met ver- en zelfbouwplannen. U kunt bij ons terecht voor aankoopadviezen, haalbaarheidsscans, creatieve sessies, bouwkundig advies en -tekenwerk, bouwbegeleiding, het architectonisch ontwerp van uw woonhuis of waterwoning en de transformatie van een bestaand gebouw tot een woonhuis.

Door de brede kennis van de bouwpraktijk, het ontwerp en de regelgeving kan Hollands Huis alle benodigde werkzaamheden zoals tekenwerk, de vergunningaanvraag en de vereiste berekeningen voor de nieuwbouw en verbouw van uw woonhuis of transformatie van uw herbestemmingspand  verzorgen. Daarnaast heeft het team van Hollands Huis  persoonlijk ook ervaring in het zelfbouwen, kijk voor hoe het bouwproces bij ons is verlopen naar het volgende > filmpje 

Wij zijn ons ervan bewust dat het zelf bouwen van een huis voor veel mensen een unieke  aangelegenheid is. Wij zorgen er daarom voor dat u zich helemaal kunt richten op het realiseren van uw droomhuis. Hollands Huis ontzorgt!

Het bureau is opgericht in 2013 en een samenwerking van Angela Holterman & Derko-Jan Dollen. Beide partners hebben binnen de bureaus Hollands Zicht en SOOH een jarenlange ervaring opgedaan in het ontwerpen, adviseren en begeleiden van nieuwbouw- en verbouwplannen voor de particuliere opdrachtgever.
Met Hollands Huis willen ze de stap om zelf een woonhuis te gaan (ver)bouwen vergemakkelijken en daarbij de afstand tussen de particuliere opdrachtgever en de adviseur verkleinen en mogelijke zorgen tijdens het bouwen weg nemen.

MANIER VAN WERKEN

De basis voor een samenwerking met Hollands Huis is vertrouwen. Wij werken altijd in samenspraak met u, waarin ruimte is voor discussie en eigen inbreng.

Hollands Huis staat voor een goede en heldere communicatie over de wensen, de eisen en de financiele mogelijkheden voor het ontwerp, maar ook tijdens uitvoering. Samen met u bespreken we de voortgang, de beslissingen die door u genomen moeten worden en de verschillende keuzemogelijkheden. De afspraken worden vastgelegd en stapsgewijs leiden deze tot een woonhuis, uw woonhuis. Uw levensstijl is ons handschrift.

Voor de creatieve sessies en de ontwerpwerkzaamheden wordt u door een van de architecten geadviseerd bij uw nieuw-, verbouw- en interieurplannen.
In de loop der tijd hebben we door de specifieke projecten (waterwonen, restauratie, hergebruik) met enkele aannemers een goede relatie opgebouwd welke we in overleg met u kunnen benaderen voor uw plannen.

ONTWERPSTIJL

Hollands Huis ontwerpt woonhuizen met een heldere en herkenbare uitstraling, die mensen als prettig ervaren in de omgeving en waar het door de aandacht voor licht, ruimte, een flexibele plattegrond een genot is om in te wonen, te werken of te verblijven. Wij noemen onze architectuurstijl “Cross-country”.
waterwoning-amsterdam-patio
Voorbeeld is de patio in de waterwoning IJburg Amsterdam; de patio vergroot het leefgenot van de slaap- annex werkruimte onder waterniveau. De grote puien, de ruimtelijke werking en de groene uitstraling geven de ruimte licht en lucht.
boerderij-bleijendaal-heron

En de herontwikkeling/verbouwing van Boerderij Bleijendaal; in de verbouwde boerderij is de oorspronkelijk opzet en structuur weer te zien. De detaillering van het grote daklicht geeft het ritme van het sporendak weer. Binnen zijn de oude spanten en oorspronkelijke bouwmuren weer herkenbaar. Het eindresultaat laat de karakteristieken van de boerderij zien waarin geleefd wordt naar de huidige moderne wensen en eisen.

Opdrachtgevers Boerderij Bleijendaal te Soest: “We vonden een architect die zich goed in kan leven in onze wensen. En die ook goed aangeeft als de wensen niet meer stroken met de uitgangspunten van het project of haar visie op architectuur of bouwen. We vonden een architect waar het mee klikt!”

LINKS

Als u alle projecten wilt zien die door Angela en Derko-Jan zijn ontworpen of worden gebouwd dan kunt u op een van de onderstaande links klikken en komt u terecht op de website van Hollands Zicht of SOOH.

Print

 

 

SOOH architectuurstudio