Waterwoningen / TE KOOP

Heeft u een waterkavel op het oog dan kunnen wij u adviseren bij de keus en koop van de nieuwe waterwoning. Wij hebben drie type waterwoningen TE KOOP voor u vrije waterkavel.

Neemt u voor meer informatie over vrije waterkavels en de mogelijkheden van een nieuwe waterwoning contact op met Derko-Jan Dollen (06-21587940). Daarnaast kunnen wij u in een bestaande waterwoning laten ervaren hoe het is om op het water te wonen.

waterwoning-meerstad-te-koop

Drijvend wonen tussen de rietkragen met vrij uitzicht over het water en de groene omgeving. Zwemmen, zeilen, vissen of schaatsen, direct vanuit de woonkamer aan de rand van de stad Groningen / deze waterwoningen zijn TE KOOP!

In Meerstad in de gemeente Groningen worden 16 waterkavels uitgegeven voor drijvend wonen. De situering biedt de mogelijkheid te wonen op het Woldmeer, met een weids uitzicht over het water, de rietkragen en de groene omgeving.

waterwoning-meerstad-zicht-op water - hollands huis

De woning is aan vier zijden omgeven door water met rietkragen en is toegankelijk via een loopsteiger. De ruime entree met toilet en garderobe geeft toegang tot de woonverdieping met woonkeuken, opkamer en woonkamer. Het op de zonzijde gelegen dakterras vergroot de leefruimte van de woonkeuken door een openslaande pui.

waterwoning-meerstad-woonkamer - hollands huis

De lager gelegen woonkamer zorgt voor een optimaal contact met het water en biedt de mogelijkheid tot een uitloop naar een drijvend terras.
De vide met grote raampartij is het verbindende element tussen de woonverdieping en de slaapvetrekken in het souterrain en zorgt voor veel daglicht en een fijne beleving van de ruimte, die gedeeltelijk onder waterniveau ligt.

De grote raampartijen op de woonverdieping geven rondom een goed zicht op het water en de omliggende natuur, maar bieden door de strategische plaatsing voldoende privacy.

waterwoning-meerstad-basis-model -hollands huis

De gevel van de woning wordt bekleed met verticale houten delen en bevestigd volgens het principe van “board and batten”. Dit zorgt voor een levendige gevel, die zich natuurlijk in de rietrijke omgeving voegt.
De woning telt drie verschillende varianten met als basis dezelfde plattegrond. Door het verlagen van de woonkamervloer en/of het dak ontstaat een woonkamer op waterniveau of een extra dakterras.

waterwoning-meerstad-situatie-hollands huis

De woning wordt gebouwd onder het bouwbesluit met uitsluitend duurzame materialen met een lange levensduur en weinig tot geen onderhoud. Het toegepaste hout zal voorzien zijn van het certificaat duurzaame bosbouw (bijv. Fsc). De woning wordt voorzien van een warmtepomp.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie over de waterwoningen en de mogelijkheden voor uw vrije waterkavel > +31 (0)6 21587940 / info@hollandshuis.eu