Woonark in centrum Amsterdam

De kleine prins in het centrum van Amsterdam is aan vervanging toe. Een oude vervallen ark op de voorgrond van de oude statige grachtenpanden vraagt om vernieuwing. 

woonark de kleine prins centreum amsterdam-lokatie

Een beperkt budget, strenge eisen van de welstand te water en de ligging in een gevoelig waterdoorstroomgebied maakt het project voor de opdrachtgever en voor ons tot een mooie uitdaging. Binnen de beperkt contouren van de woonark wordt door een efficiente indeling naar een optimale ruimteverdeling gezocht.

woonark de kleine prins maquette

Omdat de straatzijde de zuidzijde is heeft deze gevel een enorme schuifdeur zodat de ark op mooie dagen een zonnig terras heeft.

De heldere opzet en een slimme lichte opbouw moeten het plan financieel haalbaar maken. Een betonnen bak waarop een staalconstructie aan de buitenzijde geheel is afgewerkt met golfplaat. Aluminium golfplaat als gevelbekleding en transparante kunststof golfplaat als verschuifbare privacyschermen voor de eenvoudige ramen. Alleen de woonkamer heeft een grote pui naar het water over de volledige breedte van de ruimte. Vanuit de keuken is er toegang tot het overdekte terras.

woonark de kleine prins centrum amsterdam-gevels

Wordt aangewerkt 2011-heden, Locatie > Nieuwe Prinsengracht Amsterdam, opdrachtgever > particulier, programma > wonen ca. 75 m2 bvo, haalbaarheid & ontwerp > Angela Holterman, aannemer > n.t.b., opdrachttype > schetsontwerp / architectonisch ontwerp / technisch ontwerp / bouwuitvoering