Verbouw en renovatie jaren 30 woonhuis

Een mooie locatie, een mooi huis, enigszins gedateerd interieur en te klein voor de nieuwe bewoners.

Het gezellige woonhuis is grondig gerenoveerd, voorzien van dakisolatie, verbouwd en vergroot met een nieuwe tuinkamer. Het woongedeelte van de uitbouw heeft een zeer open gevel zodat zicht is op de prachtige voor- en achtertuin. Achter de gesloten straatgevel bevindt zich de nieuwe bijkeuken. Door de kamer en suite deuren is de open woning te verdelen in kleinere ruimten.

gerenoveerde gevel en dak met nieuwe dakkapel

gerenoveerde gevel en dak met nieuwe dakkapel

transparante uitbouw aan zuidwestzijde

voorgevel met nieuw balkon en dakraam

zicht naar voor en achtertuin door de transparante uitbouw aan de zuidwestzijde

zicht naar voor en achtertuin door de transparante gevel van de tuinkamer aan de zuidwestzijde

nieuwe tuinkamer

nieuwe tuinkamer

detail pui tuinkamer en 'schutting'

detail pui tuinkamer en ‘schutting’

nieuwe haardafwerking met tot op de vloer doorlopend raam

nieuwe haardafwerking met tot op de vloer doorlopend raam

bestaande toestand / haard

bestaande toestand / haard

gevels & plattegronden nieuwe situatie

gevels & plattegronden nieuwe situatie

gevels & plattegronden (zolder) nieuwe situatie

gevels & plattegronden (zolder) nieuwe situatie

Gerealiseerd 2001, Locatie > Lunteren, opdrachtgever > particulier, programma > wonen + werken ca. 200 m2 bvo, ontwerp > Derko-Jan Dollen,  aannemer > van de Kolk Garderen, opdrachttype > schetsontwerp / architectonisch ontwerp / technisch ontwerp / bouwuitvoering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *